Ravni krovovi – ploče

Zbog malih nagiba ravnih krovova i često drugih namjena sem da pokrivaju zgradu trpe više spoljnih uticaja: veće zagrijavanje ljeti, zadržavanje prašine, podložni su mehaničkim oštećenjima od strane stanara i oštećenjima koja uzrokuju “majstori”  montirajući kojekakve antene i reklame, samostalno postavljanje dimnjaka, ventilacionih otvora, itd.

Zbog njihove nezaštićne ili slabo zaštićene hidroizolacije pod spoljnim atmosferskim i drugim uticajima brže “stare” i propadaju. Najviše mana kod ravnih korovova proističe iz nestručnosti, neznanja i neprofesionalnosti izvođača izolaterskih radova.

Stoga je pri izvođenju radova na ravnim krovovima potrebno mnogo više znanja i stručnosti nego kod kosih. To je ono čime se mi možemo pohvaliti i svojim kvalitetom dati garanciju.

Za popravku ove vrste krova – ploče najčešće koristimo bitumenske trake (raznih proizvođača) i hladne premaze (poliazbitol u kombinaciji sa staklenom mrežicom) koji se po završetku štite premazima na bazi aluminijumske tečne folije (solarflexom, refleximom, itd.)

Ono što mušterije najviše zanima je mogućnost da se saniranje vrši samo iznad njihovog stana. To je moguće, ali stoprocentnu sigurnost daje samo ako se radi cijela površina krova.

Cijenu izvođenja radova (popravki) diktira više faktora:

  • pripremnih radova
  • vrsta hidroizolacije
  • broj slojeva hidroizolacije
  • površina (kvadratura) koja se radi, itd.